Brutal Assault - 09-11.08.2007, Jaromer, Czechy. Strona: 1

Brutal Assault - 09-11.08.2007, Jaromer, Czechy Dodano: 2007-08-26 12:49

wszystko fajnie :) tylko PAN chyba drugiego dnia za wcześnie poszedł spać :) bo nie wspomnieć nawet słowem o fenomenalnym występie Enslaved to NAJGORSZOŚĆ tej relacji :lol: bez urazy... :) wiem gdzie byłam co widziałam i jaki aplauz TEN występ wzbudził :) i jakie rozczarowanie padło na twarze co poniektórych kiedy PANOWIE nie wyszli na bis...

no i muszę... muszę się przyczepić... Soulfly gwiazdą festiwalu??... no chyba największym napisem na workach na śmieci!!... LITOŚCI! ludzie bawili się jedynie na kawałkach Sepultury, a sam zespół zachowywał się na scenie jakby grał z łaski! do tego nie pozwolili na filmowanie, czym spowodowali, że ludzie którzy stali dalej i nie widzieli sceny tracili zainteresowanie nie mogąc nic zobaczyć na telebimie... gwardia ochroniarzy jaką ze sobą sprowadzili, mogła by chronić chyba połowę ludzi na tym festiwalu... muchy w nosie i TYLE! beznadzieja!

nic nie wspomniałeś o Haemorrhage a to niewątpliwie jeden z ciekawszych występów tego festiwalu...

a co do organizacji - to słowem pozostawiała wiele do życzenia zwłaszcza w kwestii ochorny pola namiotowego - Ci, których okradziono mogli by dużo i długo na ten temat mówić :wink: no chyba że ktoś "na bogato" lansował się po hotelach :) tymniemniej większość jednak nie pozwoliła sobie na taką odrobinę luksusu, tracąc często więcej pieniędzy niż gdyby za takie lokum zapłacili :wink:

pozamieniałam się z amebą na rozum.

Dodano: 2007-08-26 13:37

...praktycznie calkowicie zgadzam sie z "cross-bow" :evil:
na dodatek w pierwszy dzien "Dark Tranquillity" byl totalna porazka, zwlaszcza ze grali po "Suffocation" i "Dismember" juz o "Belphegorze" nawet nie wspomne :twisted:
a dzien pierwszy konczylo przynajmiej dla mnie "DHG" :twisted:
brakuje tez tu opisu fenomalnego wystepu "Pain" i jak juz pani "cross-bow" wpomniala kapitalnego "Enslaved", bo naprawde "Soulfly" to totalna porazka i gdyby nie fakt tych kilku kawalkow "Sepultury" to ludzie by pozasypiali :lol:
mozna tu jeszcze wiele dodac, mam odczucie po tej relacji ze pan "K7" raczej gustuje w nu-metalowych kapelach, a klasyka w tym roku pokazala :twisted:
podsumowujac 12 edycja byla duzo lepiej zorganizowana niz rok wczesniej, ale jeszcze wiele trzeba zmienic...

http://imperiummetalu.pl/

Dodano: 2007-08-26 16:31

:arrow: amaimon: pani "cross-bow" :wink:

:arrow: mów mi KUSZA :) będzie łatwiej :)

Dodano: 2007-08-26 18:19

cross-bow napisał(a):
:arrow: amaimon: pani "cross-bow" :wink:

:arrow: mów mi KUSZA :) będzie łatwiej :)

ok :wink: "kuszo" :twisted:
to moze wymienimy doswiadczenie z BA, a i czy w tamtym roku tez bylas :?:
no moze jeszcze jedno male pytanko w ktorym miejscu na polu namiotowym bylas rozbita??!!
a co do recenzji to na tych stoiskach z plytami w tym roku byla straszna porazka po pierwsze nie bylo nic spejcalnego, a po drugie ceny byly kosmiczne. A koszulki festiwalowe to nie dosc ze wzory beznadziejne to jeszcze material porazka :?

Dodano: 2007-08-26 19:00

Ilu ludzi tyle opinii. Jak zwykle wiedziałem, że nie zadowolę wszystkich moim subiektywnym opisem tegoż festiwalu.
Hmm to teraz postaram się niejako odpowiedzieć na polemikę umieszczoną poniżej.
Każdy na festiwal pojechał zobaczyć to co go interesuje. Jeśli chodzi o Enslaved - rzeczywiście ich występ mógł być dobry, ale nie miałem okazji już go widzieć z "bardzo alkoholowych" powodów
Co racja to racja nie słucham black, death też raczej w umiarkowanym stopniu. Poza tym niemożliwe jest zobaczenie wszystkich kapel, koczowanie pod sceną od rana do wieczora to byłby wyczyn nie z tej ziemi.
Co do pola namiotowego, "niestety" nie spałem w hotelu jak tu niektórzy ludzie sugerują byłem również na polu namiotowym i słyszałem o pewnym incydentach z kradzieżami (w końcu to była ponoć dzielnica romska). Na szczęście nie miałem okazji tego doświadczyć. Bardziej doskwierał brak prysznicy a raczej ich umiarkowana ilość jak na tylu ludzi (i do tego jeszcze płatne). Na szczeście niedaleko byłą rzeka...
Co do wystepu Soulfly - byłem dość blisko sceny i nie widziałem żeby ludzie stali sztywno i bawili się tylko na kawałkach Sepultury. Z tym telebimem to jednak się zgodzę, to był niewypał. Tym niemniej był on przedstawiany jako gwiazda tej imprezy.
Natomiast co do koncertu Pain - dla mnie to yła wielka porażka tego festiwalu, w ogóle mnie nie ruszyło.
Tak więc jak już wspomniałem nie da się zadowolić wszystkich, każdy przywiózł z Czech inne odczucia i niech tak pozostanie.
Amen

Dodano: 2007-08-26 19:10

...na wieki wiekow :lol: :twisted:

Dodano: 2007-08-26 22:17

:arrow: K7 - jasne, że ile ludzi tyle opinii :) z tym, że o tych sanitariatach też należało wspomnieć :) dobrze, że przynajmniej często sprzątali toalety - a co do odpłatności za prysznice to wszędzie na zachodzie tak jest i się :) nie czepiaj - na Wacken to kosztuje znacznie więcej, nie wspominając o jedzeniu, piciu itd. przynajmniej spałeś za darmo na polu :) 25 kc na jeden prysznic to naprawdę można sobie podarować :) o rzece słyszałam tzn o kąpielach w niej aczkolwiek ja jednak wolę ciepłą wodę :)
jasne, że wszystkiego zobaczyć się nie da :) ale przyczepić się musiałam :)

zapomniałeś wspomnieć o spadających ludziach z murów :) to dość dramatyczny akcent tej imprezy :) z resztą należało by pochwalić służby ratunkowe, bo zbierali ludzi co chwila :) - btw płacić kasę, nawalić się i nic nie zobaczyć... tylko pogratulować takim ludziom :)

co do Soulfly - to ja akurat szłam za scenę w trakcie ich koncertu i pomimo akredytacji mieliśmy z tym problem, właśnie przez to jak się zachowywali, a skoro nie miałam problemu najmniejszego żeby przejść do barierki pod sceną na której wlaśnie grali - to i wnioskuje ze ludzi nie bylo zbyt wiele aktywnych :) poza tym biorac pod uwagę ile osób było na Vaderze... to chyba o nich należało by mowić NAJWIĘKSZA GWIAZDA FESTIWALU :)

a tak poza tym :) to może być i teraz AMEN :)

:arrow: amaimon - jak chcesz coś ode mnie to na prv proszę :)

Zdjecia z Brutal Assault 2007 Dodano: 2007-08-27 18:52

W galerii pojawiły sie Zdjęcia z Brutal Assault 2007 by Amaimon.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Re: Zdjecia z Brutal Assault 2007 Dodano: 2007-08-27 19:16

amorphous napisał(a):
W galerii pojawiły sie Zdjęcia z Brutal Assault 2007 by Amaimon.

:arrow: o wielkie dzieki...
jak widac utalentowanym fotografem nie jestem :wink:
ale chodzi tylko o to azeby sie zorientowac jak to mniej wiecej wygladalo :twisted:
obiecuje za rok beda lepsze :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło